Almanya turizm pazarından Türkiye’ye güzel haber
Almanya’da Ocak ayı rezervasyonları pandemi öncesi dönemi geride bıraktı. Türkiye’ye olan tatil talebinin ise İspanya ve Yunanistan’ı geçtiği belirtiliyor.
Enerji krizi ve enflasyon gibi etmenler dahi Almanların tatil isteklerinin önüne geçemiyor. Almanya’da rezervasyonlar Ocak başı itibariyle, pandemi öncesi dönemi geride bıraktı.
Alman iş ve turizm dergisi fvw'nin TDA verilerinden yola çıkarak yaptığı haberinde, genelde Kasım ayına göre düşük olan Aralık ayı tatil rezervasyonlarının, Kasım ayı ile aynı seviyelerde seyrettiği belirtildi.
Erken rezervasyonlar geri geliyor
Verilere göre, Kasım ve Aralık aylarında 2023 yaz sezonu için yapılan rezervasyonlardan edinilen toplam ciro, yüzde 17 daha artarak geçen yılın aynı döneminin yüzde 144’üne ulaştı.
Rezervasyon sayıları pandemi öncesi dönem olan 2019’a da yaklaştı. Yaz sezonu için Kasım ve Aralık aylarında yapılan rezervasyonlar, 2019 aynı döneminin hala yüzde 29 gerisinde olsa da aradaki farkın yüzde 6’sı kapanmış durumda.
Kış sezonuna bakıldığında ise, Aralık ayı cirolarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 54 fazla olsa da 2019 Aralık ayının hala yüzde 15 gerisinde olduğu görülüyor.
Ocak ayı, pandemi öncesi dönemi bile geride bıraktı
Ocak ayının ilk haftasında, Almanlar 2019’un aynı dönemine göre yüzde 33 artışla 700 milyon euro değerinde rezervasyon gerçekleştirdi. Kasım, Aralık ve Ocak aylarının ilk haftasında, yaz için yapılan rezervasyonlardan edinilen ciro ise geçen yılın aynı döneminin yüzde 61 üzerinde.
Türkiye İspanya ve Yunanistan’ı geçti
Verilere özellikle Türkiye’ye dönük tatile talep yüksek. Türkiye’nin İspanya ve Yunanistan’ı geçmiş durumda olduğu belirtiliyor
Geçen yıla göre en yüksek artış ise yüzde 75 ile uzun mesafe seyahatlerde yaşandı.
Benzer Haberler
Almanya’da Türkiye rezervasyonları İspanya ile yarışıyor
Almanya turizm pazarından Türkiye’ye güzel haber
Turizmde 2023'e rekor başlangıç
Antalya'da 2023 turizmi, rekorla başladı
Otelciler Erdoğan’dan istediğini alamadı
İşte EasyJet’in 2023 sezonu Türkiye uçuş programı
Kavaloğlu, AKTOB Başkanı oldu
Neckermann Almanya’da büyük bir geri dönüşe hazırlanıyor